Digitalni svet
  Storitve prehajajo iz fizičnega v digitalni svet, ki je splošno dostopen prek vseh naprav, od pametnih telefonov, tabličnih in osebnih računalnikov.
  Leto 2020
  Do leta 2020 bodo digitalne vsebine in aplikacije dostopne skoraj izključno preko spleta.
  eUprava
  Področje razvoja eUprave je eno izmed temeljnih strateških področij delovanja IPMIT-a, na katerem smo prisotni že 20 let.

  Danes ima razvoj visokohitrostnih telekomunikacijskih omrežij enak revolucionarni učinek, kot ga je pred stoletjem imel razvoj električnih in prometnih omrežij. Z nenehnim razvojem elektronike za široko potrošnjo so ločnice med digitalnimi napravami vedno bolj zabrisane. Storitve prehajajo iz fizičnega v digitalni svet, ki je splošno dostopen prek vseh naprav, od pametnih telefonov, tabličnih in osebnih računalnikov. Po napovedih bodo do leta 2020 digitalne vsebine in aplikacije dostopne izključno preko spleta (Vir: Evropska digitalna agenda).

  Temu napredku pod okriljem skupnih evropskih politik in direktiv sledijo tudi administracije držav članic v želji po čim večji učinkovitosti, odpravi administrativnih ovir in nudenju naprednih ter interoperabilnih storitev eUprave svojim državljanom.

  Področje razvoja eUprave je eno izmed temeljnih strateških področij delovanje IPMIT, na katerem smo prisotni že od samega začetka delovanja IPMIT.

  Partnerji